Srijeda, 22 Marta, 2023

Umro Saša Petrović, legenda bh. filma i teatra

Najčitanije objave

U 61. godini života borbu sa bolešću izgubio je legendardni bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac Aleksandar Saša Petrović.

Petrović je rođen 2.1.1962. godine u Sarajevu, a prvu glavnu filmsku ulogu imao je u filmu “Teško je biti fin” režisera Srđana Vuletića. Za ovu ulogu dobio je “Srce Sarajeva” za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Umro Saša Petrović, legenda bh. filma i teatra

Pamtimo ga po ulozi u kultnoj predstavi “Audicija”, zbog koje je i upisao Akademiju scenskih umjetnosti 1983. godine, a ostat će prepoznatljiv i po ulozi u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” i cjelokupnom angažmanu u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.
Saša Petrović također je glumio i u filmovima “Ničija zemlja”, “Ovo malo duše”, “Život radnika”, “Kuduz”, “Istočno od istoka”, “Prokleta je Amerika”, “Gori vatra”, “Ljeto u Zlatnoj dolini” i “Nafaka”, zatim u televizijskim skečevima “Top lista nadrealista”, a bio je popularan i po svojoj ulozi Stjepana, vlasnika ugostiteljskog objekta “San Remo” u humorističnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Od Petrovića se na društvenim mrežama opraštaju njegove brojne kolege iz svijeta filma, pozorišta i kulture, te brojne javne ličnosti, političari, njegovi prijatelji i obožavaoci.

Najnovije objave