Srijeda, 24 Jula, 2024

Ugostitelji u FBiH u roku od šest mjeseci moraju prilagoditi objekte zabrani pušenja

Najčitanije objave

Završen je Pravilnik kojim se regulišu smjernice za ugostitelje, a koje se odnose na provedbu Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako su za N1 pojasnili iz Federalnog ministarstva zdravstva, ovaj Pravilnik je donesen nakon 12 mjeseci od početka primjene ovog zakona.

“Završena je izrada Pravilnika o uslovima za posebne prostorije za pušenje u smislu izuzetaka od zabrane pušenja, te da je Pravilnik dobio pozitivno mišljenje Ureda Vlade FBiH za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima EU, nakon čega će biti upućen na objavu u Službenim novinama Federacije BiH. Napominjemo da su pravna lica, u čijim objektima postoje izuzeci od zabrane pušenja u skladu s ovim zakonom, bilo da su u njihovom vlasništvu ili su im dati na korištenje (kao što su odjeli za zaštitu mentalnog zdravlja u zdravstvenim ustanovama, ugostiteljski objekti i drugi, definirani članom 7. Zakona) dužni uskladiti svoj rad s odredbama ovog Pravilnika u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu”, istakli su.

Najnovije objave