Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

U Srbiji hapse košarkaše

Najčitanije objave

“Veliki skandal potresa našu košarku”, bila je glavna vijest u Srbiji krajem prošlog tjedna. Čak 30 osoba se sumnjiči za sudjelovanje u nečasnim radnjama, a prema izvještaju Blic.rs-a, pojavili su se ključni dokazi koji će pomoći u razotkrivanju ove afere.

Radi se o porukama i pozivima među igračima u kojima su dogovarali namještanje utakmica između njihovih klubova.

Uplate su vršene preko azijskih kladionica i kretale su se u rasponu od 500 do tisuću eura. Izvor također navodi da bi čak desetorici košarkaša mogla prijetiti zatvorska kazna zbog otkrivenih detalja, te da nije isključeno da istraga povede i do većeg broja odgovornih osoba.

Košarkaška liga Srbije izdala je priopćenje u vezi s ovom situacijom.

“Obavještavamo javnost da KLS aktivno surađuje s FIBA-om kako bi se disciplinski postupci što prije riješili i osigurao integritet natjecanja. Budući da je disciplinski postupak još uvijek u tijeku, KLS trenutno ne može pružiti detalje o utakmicama i igračima koji su sudjelovali u manipulacijama.

Detaljnije informacije o disciplinskom postupku bit će dostupne nakon njegovog okončanja, kako bi postupak mogao nesmetano teći i kako bi se poštovala pretpostavka nevinosti svih sudionika”, stoji između ostalog u priopćenju KLS-a.

Najnovije objave