Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

U Sarajevu otvoren 8. Međunarodni festival književnosti ‘Bookstan. No East. No West.’

Najčitanije objave

Osmo izdanje Međunarodnog festivala književnosti “Bookstan. No East. No West.” otvoreno je sinoć u Sarajevu u prisustvu brojnih ličnosti iz kulturnog i javnog života.

U pozdravnom govoru zamjenica gradonačelnice Sarajeva Anja Margetić navela je da taj festival predstavlja jednu uspješnu priču i da joj je čast da je Gradska uprava prepoznala njegov značaj i da mu pruža podršku.

Izrazila je zadovljstvo što je na večerašnjem otvaranju postalo očigledno da je “Bookstan” prerastao kapacitete u kojim je počinjao i da je vrijeme da pronđe veći prostor za održavanje.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić izjavio je da mu je čast biti na čelu općine u kojoj se održava takav festival i najavio je nastavak podrške toj manifestaciji.

Ove godine festival pokreće i nekoliko novih, specijalnih programa kao što su “Mladi kutak”, “Bookstan Distrikt” i “Doručak s autorom”.

Istaknuto je da “Bookstan” nastavlja graditi platformu za saradnju među kulturnim radnicima, autorima, izdavačima i prevodiocima iz različitih bh. gradova, te pružati veću podršku književnosti i izdavaštvu na području BiH i regije.

Nakon otvaranja upriličeno je predstavljanje knjige “Imaginarni Balkan” autorice Marije Todorove.

Najnovije objave