Srijeda, 7 Juna, 2023

U petak protesti ispred OHR-a. Zaustavimo razgradnju države!

Najčitanije objave

Udruženja ReSTART BiH i Krug 99 pozvali su građane na proteste ispred OHR-a u petak 31. marta u 14 sati. Organizatori su poručili: “Zaustavimo razgradnju države”. Predstavnici udruženja ReSTART BiH i Krug 99 pozvali su građane na proteste u petak 31. marta u 14 sati.

Građanski aktivista i organizator protesta Suad Đozić poručio je kako će građani svojim izlaskom ispred OHR-a potvrditi da su za građanski koncept uređenja društva.

“Zaustavimo dalju razgradnju države, odnosno cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bosanskohercegovačkog društva u tri etnička tora. Svojim izlaskom ćete potvrditi da ste za građanski koncept uređenja društva kao osnovu za modernu, demokratsku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se poštovati ljudska i građanska prava svih njenih građana, kao u svim zemljama EU”, rekao je Đozić.

Poručio je da građani moraju izaći na proteste zbog budućih naraštaja.

“Izađite na ulicu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog svoje djece i njihove budućnosti. Nije više pet do dvanaest, ovo je sad dvanaest i pet”, poručio je Đozić.

Tokom 2022. godine ispred OHR-a su organizovana nekolika okupljanja građana koji su izrazili nezadovoljstvo odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta. Posljednji protesti organizovani su 24. oktobra 2022. godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova KS saopćilo je kako je na tim protestima prisustvovalo 700 osoba.

Najnovije objave