Utorak, 16 Jula, 2024

Tragedija na Titanu: Tetka 19-godišnjeg Sulemana Dawooda kazala da je njezin nećak bio “prestravljen” zbog ekspedicije

Najčitanije objave

Tetka 19-godišnjeg Sulemana Dawooda, Azmeh Dawood, izjavila je za NBC da je njezin nećak bio “prestravljen” zbog ekspedicije na koju je krenuo. Azmeh Dawood. Starija sestra pakistanskog milijardera i poslovnog čovjeka Šahzade Dawooda, podijelila je s medijima da je Suleman rođaku rekao da “nije siguran” i da se osjeća “prestrašeno” zbog putovanja, izvještava Guardian.

Unatoč tome, 19-godišnjak se ipak odlučio ukrcati na Titan jer je putovanje bilo za vrijeme vikenda posvećenog Danu očeva, želeći tako ispuniti očevu strast prema istraživanju Titanica.

“Ako samo pomislim na Sulemana, koji ima 19 godina, tamo unutra, možda jedva diše…”, rekla je Azmeh Dawood.

“Osjećam se nevjerojatno… To je kao da sam u nekom lošem filmu, s odbrojavanjem, ali bez znanja o krajnjem ishodu… Teško dišem kad mislim na njih.”

Azmeh Dawood također je govorila o svom mlađem bratu Šahzadi Dawoodu, koji je poginuo u nesreći, rekavši: “Bio je moj mlađi brat… Odgajala sam ga”.

Dodala je da je njezin brat od malih nogu bio “potpuno opsjednut” Titanicom i da je volio posjećivati muzejske izložbe posvećene olupini.

Azmeh je bila slomljena jučer kada je potvrđeno da se svih pet putnika na Titanu smatra mrtvima.

“Ne mogu vjerovati. To je nevjerojatna situacija…”, rekla je, dodajući da su posljednja četiri dana bila iznimno mučna. Neprestano je pratila vijesti, očajnički se nadajući bilo kakvim vijestima o svom bratu i nećaku, istovremeno se bojeći najgoreg.

Azmeh i Šahzada Dawood su potomci jedne od najpoznatijih korporativnih dinastija u Pakistanu. Obiteljski poslovni imperij, Dawood Hercules Corp., ulaže u poljoprivredu, zdravstvo i druge industrije, izvještava NBC News.

Azmeh je ispričala da je tijekom posljednjih godina izgubila kontakt sa svojim bratom.

Godine 2014. dijagnosticirana joj je primarna progresivna multipla skleroza, zbog čega je završila u invalidskim kolicima. Ona i suprug su tada odlučili preseliti se u Amsterdam kako bi lakše pristupali medicinskog kanabisu.

No, neki članovi obitelji, uključujući i njenog brata, nisu odobravali njenu upotrebu kanabisa, što je dovelo do smanjenja kontakta među njima.

Najnovije objave