Ponedjeljak, 27 Marta, 2023

Tanja Fajon s gradonačelnicom Karić prošetala Baščaršijom

Najčitanije objave

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić bila je domaćin danas zamjenici premijera i ministrici vanjskih poslova Slovenije Tanji Fajon, sa kojom je prošetala Baščaršijom, javlja Anadolija.

Fajon je jučer doputovala u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, a danas je u društvu gradonačelnice Karić prošetala Baščaršijom te posjetile zanatlije i srdačno razmjenjivala pozdrave s građanima u srcu glavnog grada BiH.

Fajon je dobila i zahvalnicu Grada Sarajeva zbog nesebične podrške Bosni i Hercegovini na njenom putu evropskih integracija i dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

“Podršku koju je Bosni i Hercegovini pružala ministrica Fajon nećemo nikada zaboraviti. Ova gradska kuća, Vijećnica, od danas je i kuća ministrice Fajon. Uvijek je dobrodošla, kao i svi dobronamjerni i dobri ljudi“, poručila je gradonačelnica Karić.

Šefica slovenske diplomacije Fajon jučer se sastala s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, a potom su je primili i članovi Predsjedništva BiH, a sastala se i sa privrednicima i predstavnicima bh. akademske zajednice.

Najnovije objave