Srijeda, 24 Jula, 2024

Taco Bell stiže u BiH: Novi okus brze hrane

Najčitanije objave

Bosna i Hercegovina će uskoro biti bogatija za globalno poznat brend brze hrane, Taco Bell. Ovaj popularni američki lanac restorana, poznat po jelima inspirisanim meksičkom kuhinjom, uskoro će otvoriti svoja vrata i kod nas. Taco Bell je poznat po tacosa, burritosa, quesadillasa i drugih specijalitetima, te privlači ljubitelje meksičke kuhinje raznolikim jelovnikom i pristupačnim cijenama, javlja poslovni portal Best Story.

Dolazak Taco Bella u BiH je rezultat dogovora između američkog lanca i lokalnog partnera. Prvi restoran će biti otvoren u Sarajevu, a planirano je širenje na druge veće gradove širom zemlje. Očekuje se da će otvaranje ovog lanca donijeti nova radna mjesta i doprinijeti lokalnoj ekonomiji.

Taco Bell je osnovan 1962. godine u Kaliforniji i danas ima više od 7.000 restorana širom svijeta. Njihov pristup brzoj hrani, inspirisan meksičkom kuhinjom, postao je izuzetno popularan, posebno među mlađom populacijom. Lanac je poznat po pristupačnim cijenama, brzoj usluzi i stalnim inovacijama u meniju.

Bosna i Hercegovina se pridružuje listi zemalja u kojima ljubitelji brze hrane mogu uživati u okusima Taco Bella. Očekuje se da će ovaj lanac brzo steći popularnost i postati omiljeno mjesto za brzi obrok mnogih građana.

Najnovije objave