Srijeda, 24 Jula, 2024

Schmidt otkrio da je nekada bio prijatelj s Dodikom

Najčitanije objave

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, Christian Schmidt, otkrio je da je nekada bio u prijateljskim odnosima s Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske. Schmidt je naveo da su njih dvojica nekada imali dobru suradnju i razumijevanje, ali su se njihove staze razdvojile zbog političkih nesuglasica i različitih stavova o budućnosti BiH.

Promjena odnosa

Schmidt je naglasio da su njihovi odnosi zahladili zbog Dodikovih separatističkih tendencija i njegovih stavova koji, prema Schmidtu, ugrožavaju stabilnost i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Dodikovi postupci i izjave su, kako kaže Schmidt, nepomirljivi s ciljevima koje međunarodna zajednica nastoji postići u BiH.

Ova izjava Schmidta naglašava složenost političke situacije u Bosni i Hercegovini i potrebu za dijalogom i kompromisom kako bi se osigurala stabilnost i mir u regiji. Schmidt je pozvao sve političke aktere da rade na zajedničkom cilju održivog razvoja i suživota svih naroda u BiH.

Za više informacija, posjetite [RTV BN](https://www.rtvbn.com/4061126/smit-otkrio-da-je-nekada-bio-prijatelj-sa-dodikom).

Najnovije objave