Četvrtak, 21 Septembra, 2023

Sajam zapošljavanja u KS: Svi posjetitelji dobivaju vaučer za zapošljavanje u vrijednosti od 12.000 KM

Najčitanije objave

Pod sloganom “Prilika za sve – Turizmom do novih radnih mjesta”, danas je u sarajevskom Domu mladih otvoren 15. Sajam zapošljavanja Kantona Sarajevo. Na sajmu će biti predstavljeno više od 770 slobodnih radnih mjesta u području turizma, informacijskih tehnologija i drugih brzorastućih sektora.

Otvaranje sajma je obavio ministar privrede Kantona Sarajevo, Zlatko Mijatović, izražavajući uvjerenje da će manifestacija biti uspješna za sve učesnike te im je poželio puno uspjeha.

Ministar je prisutnima predstavio politike Ministarstva privrede za pružanje sistemskog podrške nezaposlenim osobama i onima koji žele pokrenuti vlastiti posao.

Edina Ljubuškić, v.d. direktorica Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, istaknula je da je cilj sajma učinkovito doprinijeti uspostavljanju kvalitetnih veza između nezaposlenih osoba i kompanija koje će rezultirati zapošljavanjem najboljih talenata.

Posjetitelji sajma koji su nezaposleni imat će priliku direktno preuzeti “Vaučer za posao” u vrijednosti od 12.000 KM te će moći aplicirati za ponuđena radna mjesta unutar Programa aktivne politike zapošljavanja. Radi se o projektu u kojem Vlada KS sufinancira zapošljavanje.

Tijekom sajma zapošljavanja održat će se panel diskusije pod nazivima “Nedostatak kvalificirane radne snage na tržištu rada u Kantonu Sarajevo” i “Uloga lokalne zajednice u smanjenju stope nezaposlenosti”. Cilj ovih panela je pružiti odgovore na pitanje kako ubrzati integraciju nezaposlenih osoba na tržište rada u Kantonu Sarajevo.

Najnovije objave