Ponedjeljak, 20 Marta, 2023

Putin oko Moskve rasporedio ubojiti protuzračni sustav

Najčitanije objave

Rusija je rasporedila svoje ubojite protuzračne sustave oko Moskve što pokazuje da Vladimir Putin poduzima mjere predostrožnosti protiv mogućih napada iz Ukrajine, javlja Daily Mail.

Putin je navodno rasporedio zastrašujuće ruske obrambene projektile S-400 na dvije lokacije u glavnom gradu zbog straha da bi Kijev mogao pokrenuti napade na grad, navode. Sustav protuzračne obrane S-400 ‘Trijumf’ dizajniran je za uništavanje zrakoplova, krstarećih i balističkih projektila, uključujući i projektile srednjeg dometa. Također se može koristiti protiv ciljeva na zemlji.

Njegovo raspoređivanje u Moskvu dolazi nakon što su u prosincu navodno dvije ukrajinske bespilotne letjelice pogodile dvije zračne baze duboko u Rusiji, pritom nanijevši štetu na dva bombardera koja mogu nositi nuklearno oružje i za koje se smatralo da se spremaju za napad na Ukrajinu, piše Net.

Dvije lokacije
Daily Mail, nadalje, navodi kako je jedan sustav protuzračne obrane S-400, koji ima domet od 248 milja, raspoređen na poljima koja pripadaju Ruskom državnom poljoprivrednom sveučilištu na sjeverozapadu Moskve. Drugi je, prema njima, navodno raspoređen u Nacionalni park Losiny Ostrov blizu okruga Sokolniki na sjeveroistoku grada. S-400 je, inače, sposoban oboriti do 80 meta istovremeno i navodno može putovati brzinom većom od 10.000 km/h.

Stanovnici, dodaje engleski tabloid, kažu da su razmještanja novost u Moskvi i naglašavaju Putinove strahove od napada na najveći ruski grad

Najnovije objave