Srijeda, 24 Jula, 2024

PRVA PRESUDA: Ibrahim Hadžibajrić osuđen na šest mjeseci zatvora

Najčitanije objave

Općinski sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu i osudio Ibrahima Hadžibajrića na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS, Azra Bavčić.

Zabrana obavljanja funkcije

Istovremeno, presudom mu je izrečena zabrana obavljanja načelničke pozicije četiri godine nakon pravosnažnosti presude.

Optužnica za povredu prava iz radnog odnosa

Početkom maja, Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa. Tereti se da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Detalji suđenja

Na glavnom pretresu, postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

Druge optužbe protiv Hadžibajrića

Važno je istaći da je u aprilu ove godine, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Hadžibajrića zbog krivičnih djela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, primanjem dara i drugih oblika koristi, pranjem novca, krivotvorenjem službene isprave, sprečavanjem dokazivanja i davanjem lažnih podataka o imovini i prihodima, prema Zakonu o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo, prenosi N1.

Najnovije objave