Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Pronađeno 14 kineskih državljana u kamionu na graničnom prijelazu

Najčitanije objave

Pripadnici Postrojbe granične policije Bosne i Hercegovine Orašje u utorak su spriječili krijumčarenje 14 državljana Narodne Republike Kine na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila, slovenskih nacionalnih oznaka. Državljani Kine pronađeni su u tovarnom prostoru priključnog vozila, a vozilom je upravljao D. L. (1959.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo – krijumčarenje ljudi, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva Bosne i Hercegovine.
Prema njegovoj naredbi, osumnjičeni D. L. je uhićen i protiv njega će biti podneseno izvješće Tužilaštvu o počinjenom kaznenom djelu – krijumčarenje ljudi iz čl. 189. KZ BiH.

Osam državljana Narodne Republike Kine predano je Službi za poslove sa strancima TC Orašje, dok će i ostali biti predani tijekom dana SPS TC Orašje, na daljnje postupanje. U tijeku je daljnji rad na predmetu, priopćila je Granična policija Bosne i Hercegovine.

Najnovije objave