Srijeda, 24 Jula, 2024

PROCURILO IZ RESTORANA: Vučić obećava Dodiku: Ako Zvezda uđe u Ligu šampiona, dobijaš duplo više

Najčitanije objave

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poznat je po svojoj strasti prema fudbalu, posebno prema Crvenoj zvezdi. Ova strast nije samo privatna stvar, već se, kako tvrdi direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, preliva i na političku scenu i finansijske odluke koje utiču na Republiku Srpsku. Terzić je u intervjuu za Telegraf ispričao zanimljivu anegdotu o ručku s Vučićem i telefonskom razgovoru s predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, koji otkriva koliko daleko Vučić može otići kada je dobro raspoložen.

Telefonski poziv koji obećava

Prema Terziću, dok su ručali na dan jedne od važnih utakmica Crvene zvezde, Vučić je bio u izuzetno dobrom raspoloženju. Tokom tog ručka, Dodik je pozvao Vučića tražeći finansijsku pomoć za Republiku Srpsku. Vučić, euforičan zbog očekivane pobjede Zvezde, obećao je Dodiku potrebna sredstva.

“On je bio toliko raspoložen, toliko je vjerovao u prolaz, da ga je zvao i Milorad Dodik tokom ručka, tražio neku pomoć za Republiku Srpsku. Nešto je tražio i Vučić mu je rekao: ‘Mile, imaš to. Dobro sam raspoložen danas, Zvezda pobjeđuje i imaš to. A da ti sad kažem, ako Zvezda prođe večeras i uđe u Ligu šampiona, imaš duplo više, duplo toga imaš,’” prepričava Terzić kroz osmijeh.

Direktna komunikacija s igračima

Nakon ovog razgovora, Vučić je izrazio želju da razgovara s fudbalerom Crvene zvezde, Aleksom Vukanovićem, kojeg je vidIo kao ključnog igrača za tu večer. Terzić je organizovao taj razgovor, a Vučić je, s karakterističnim entuzijazmom, predvidIo pobjedu i Vukanovićev gol.

“Ja okrenem Vukanovića, kažem evo hoće da te čuje predsjednik Republike. Mislim, Vukanović je svjedok, i Vukanović je to i pričao. I kaže mu Vučić: ‘Sine, slušaj šta ti kažem. Večeras pobjeđujemo, ulazimo u Ligu šampiona i ti ćeš da daš gol. I ti ćeš da daš gol.’ Meni poslije Vukanović kaže – ‘direktore, ja sam mislio da se Vi zezate, nisam mislio da ćete mi stvarno dati Vučića na telefon,’” ispričao je Terzić.

Najnovije objave