Srijeda, 24 Jula, 2024

Povratak ZEPS sajma: Zenica spremna za 26. izdanje

Najčitanije objave

Obnovljeni Zenički privredni sajam i Generalni bh. sajam ZEPS vraća se ove godine od 1. do 5. oktobra, nakon petogodišnje pauze. Organizatori su već tri mjeseca prije početka zaprimili oko 200 prijava za učešće, popunivši 50 posto izložbenih kapaciteta.

Novi organizatori i podrška

Kompanija „Tapas“ iz Zenice preuzela je licencu za organizaciju ZEPS-a i potpisala Sporazum o saradnji s Gradom Zenica. Ukupan sajamski prostor iznosi 20.000 kvadratnih metara, a kroz prethodna izdanja sajam je ugostio preko 12.000 izlagača i 1.500.000 posjetitelja.

Međunarodna saradnja

Menadžer Sajma ZEPS 2024., Sanel Ibrić, istakao je jedinstvo i podršku institucija na svim nivoima, uključujući Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo razvoja FBiH, Vladu ZDK i Grad Zenica. Pomoćnica gradonačelnika Amra Mehmedić naglasila je potpunu podršku Grada Zenica za organizaciju sajma, uključujući obezbjeđivanje sajamskog prostora i potrebnih dozvola.

Turski privrednici na ZEPS-u

Ministar Samir Šibonjić istakao je saradnju s Istanbulskoj privrednom komorom, koja će učestvovati na sajmu. Predsjednik Tursko-bosanskohercegovačkog udruženja privrednika, Abdurahman Uvak, izrazio je želju za jačanjem poslovnih veza između bh. i turskih privrednika.

ZEPS 2024. obećava da će ponovo biti ključni događaj za privrednike iz Bosne i Hercegovine i regije, pružajući platformu za poslovnu saradnju i inovacije.

Više na poslovnom portalu Best Story.

Najnovije objave