Petak, 2 Juna, 2023

Povodom 40. godišnjice ‘Crne guje’: Robinson planira ponovno okupljanje ekipe, saznajte gdje su danas njeni članovi

Najčitanije objave

Prije 40 godina je prikazivana humoristična serija BBC-a “Blackadder” poznatija kao “Crna Guja”, koju su od 1983. do 1989. napisali Richard Curtis i Rowan Atkinson.

U glavnoj ulozi bio je Tony Robinson koji je nedavno izjavio kako bi se ekipa mogla ponovno okupiti za proslavu obljetnice. Robinson je u seriji glumio Baldricka, a nedavno je reprizirao tu ulogu kako bi pročitao priču za laku noć za odrasle produciranu za Comic Relief timom CBeebiesa. U emisiji Lorraine rekao je da će sigurno postojati neki način za proslavu velike obljetnice. Atkinson, koji je poznat po ulozi “Mr. Beana”, nastupio je u Netflixovoj seriji “Čovjek i pčela”, dok je Hugh Laurie, koji je također glumio u “Crnoj guji”, bio poznat kao dr. House u seriji snimanoj od 2004. do 2012. godine.

Stephen Fry, koji je bio dio serije kao narator, nedavno je najavljen kao voditelj britanske verzije TV kviza “Jeopardy”. Glumica Miranda Richardson također je bila dio ekipe u “Crnoj Guji” i osvojila nagradu za najbolju sporednu ulogu 1993. godine.

Između ostalih glumaca koji su se pojavljivali u seriji bili su i Tim McInnerny, Stephen Fry, Brian Blessed, Rik Mayall, Robbie Coltrane i Miranda Richardson. Svi su ostavili neizbrisiv trag u seriji koja je postala klasik britanske televizije.

Serija se bavi životom Blackaddera, članova jedne iste obitelji u različitim razdobljima engleske povijesti, a prikazuje njihove pokušaje da se izvuku iz poteškoća i osvoje vlast. Blackadder se mijenja iz epizode u epizodu, dok njegov sluga Baldrick, igrao ga je Tony Robinson, ostaje jedina konstanta.

‘Crna Guja’ je doživjela veliki uspjeh zbog svoje britkog humora, odličnih likova i odlične glumačke postave. Serija se i danas često prikazuje na televiziji i ima veliki broj obožavatelja diljem svijeta.

Ako se Robinsonova najava ostvari, fanovi ‘Crne Guje’ mogli bi se uskoro veseliti novim epizodama.

Najnovije objave