Nedjelja, 2 Aprila, 2023

Pogledajte što Putin stavlja na krovove u Moskvi

Najčitanije objave

Sustavi protuzračne obrane navodno su postavljeni na krovove nekoliko zgrada u ruskoj prijestolnici Moskvi, dok Kremlj upozorava da bi rat mogao eskalirati ako Ukrajina dobije oružje dugog dometa. Twitterom su u četvrtak kružile slike i snimke za koje su korisnici rekli da prikazuju sustave protuzračne obrane Pantsir-S1 na krovovima moskovskih zgrada, piše Jutarnji list navodeći Newsweek.

Rob Lee, viši suradnik u Euroazijskom programu Instituta za vanjsku politiku i doktorand na Odsjeku za ratne studije King‘s Collegea u Londonu, objavio je da su sustavi instalirani na jednoj upravnoj zgradi u Moskvi i na Nacionalnom centru za upravljanje obranom ruskog Ministarstva obrane.

Izvještaji o novim sustavima protuzračne obrane u Moskvi stigli su istog dana kad je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov upozorio da će doći do eskalacije rata ako zapadne zemlje isporuče Ukrajini oružje dugog dometa.

– Potencijalno, to je izuzetno opasno i značit će dovođenje sukoba na potpuno novu razinu, što, naravno, neće biti dobro sa stajališta globalne i paneuropske sigurnosti, rekao je Peskov novinarima.

Najnovije objave