Ponedjeljak, 20 Marta, 2023

PAO HELIKOPTER U UKRAJINI: 18 poginulih , među njima i ministar unutarnjih poslova i troje djece

Najčitanije objave

Pored vrtića i stambene zgradu u Brovariju, ukrajinskom gradu nedaleko od Kijeva, srušio se helikopter u srijedu ujutro. U nesreći je poginulo 18 osoba, među kojima je i troje djece, ali i ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski, njegov zamjenik Evgenij Enjin i državni tajnik u tom ministarstvu Jurij Lubkovi.

Vijest o smrti visokih ukrajinskih dužnosnika u padu helikoptera potvrdio je šef nacionalne policije Ihor Klimenko na Facebooku, prenosi Ukrinform. U helikopteru je bilo devet osoba, što znači da su ostale žrtve stradale na tlu.

Oleksij Kuleba, načelnik Kijevske regionalne vojne uprave, izvijestio je na Telegramu, prenosi Ukrinform, da su u vrtiću u trenutku tragedije bila djeca i djelatnici ustanove. Svi su evakuirani. ‘Ima žrtava’, napisao je. Kuleba se nešto kasnije opet javio informacijom da je u nesreći poginulo 18 ljudi i da ih je 29 ranjeno, uključujući 15 djece.

O nesreći je ranije izvijestio zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Ukrajine Kirilo Timošenko. ‘Zrakoplov se upravo srušio na objekt društvene infrastrukture. Doznajemo informacije o žrtvama i okolnostima. Državna hitna služba i ostale službe već su na mjestu događaja’, kazao je, javlja Tportal.

Timošenko je rekao da je vodstvo Ministarstva unutarnjih poslova bilo na putu prema ‘vrućoj točki’ rata s Rusijom kada se helikopter srušio.

Jurij Ihnat, glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga, rekao je na televiziji da je prerano za utvrđivanje uzroka nesreće, dodajući da se incident mora istražiti.

Prema Ihnatu, srušeni helikopter bio je Aérospatiale AS.332 Super Puma, a koji im je dostavila Francuska.

Na mjestu nesreće rade liječnici, policajci i vatrogasci.

Izvor iz policije kazao je da su nesreću možda uzrokovali vremenski uvjeti (gusta magla) i pogreška pilota. Međutim kao mogući uzrok nesreće ne isključuje se ni sabotaža.

Brovari je grad s prijeratnim stanovništvom od oko 100.000 ljudi, smješten istočno od Kijeva.

Najnovije objave