Petak, 2 Juna, 2023

Otac ubijene djevojčice u masakru u Beogradu: “Muzički tarapeut provodio psihoterapiju djeci”

Najčitanije objave

Tokom te seanse djeci se puštala narodna muzika i govorilo im se da se trebaju povezati s duhovima i dušama svojih ubijenih prijatelja.

Slobodan Negić, otac djevojčice Sofije koja je ubijena u masakru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, rekao je u nedjelju navečer na televiziji Nova da je izvjesna liječnica Ranka Radulovic samo dva dana nakon masakra u školi provela “mračnu psihoterapiju” s djecom koja su tog dana došla u školu po svoje stvari.
“Doktorica Ranka Radulovic je 5. maja u školi vidjela djecu koja su došla uzeti stvari iz škole. Među njima je bila i jedna od Sofijinih najboljih prijateljica. Pod pokroviteljstvom te škole, uz znanje direktora, Ranka Radulovic je dovela djecu u ured i tamo im puštala narodnu glazbu te im govorila da se trebaju povezati s duhovima i dušama svojih umrlih prijatelja.
Djevojka koja je u tome sudjelovala došla je kući uplakana, traumatizirana. Mama ju je pitala što je rekla, a ona je odgovorila da su bili na seansi, da je odvratno i da su puštali narodnjake i tražila da se povežu s duhovima”, rekao je tata ubijene Sofije.

Otac djevojčice je rekao i da ove informacije iznosi u javnost pod punom moralnom odgovornošću i da je spreman da to odbrani na sudu, kao i da je dobio saglasnost majke jedne od učenica koja su učestvovala u ‘mračnoj psihoterapijskoj seansi koju je sprovela Ranka Radulović’, prenose srbijanski mediji.

Doktorica Ranka Radulović odgovorila je na navode Slobodana Negića na svom Facebook profilu: “Vrijeme žalovanja. Neko žali u tišini. Neko preko medija. Neko pruža psihijatrijsku prvu pomoć. Po pozivu. Po srcu, pameti i iskustvu. Svima redom. Nastavnicima, učenicima i roditeljima. Građanima. Na prvoj liniji. Ne jedan. Sve dane. Uvijek”, a ovaj komentar doktorice izazvao je ljutite reakcije.

Najnovije objave