Četvrtak, 21 Septembra, 2023

Nastavlja se period nestabilnog vremena

Najčitanije objave

U Bosni danas djelomično vedro, u Hercegovini sunčanije prijepodne, dok se i dalje nastavlja period nestabilnog vremena, javlja Anadolija.

Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 28, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U nedjelju također umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

Početkom sljedeće sedmice umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjevernim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u Bosni. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stepeni.

Najnovije objave