Utorak, 26 Septembra, 2023

Narandžasto upozorenje zbog izrazito visokih temperatura u BiH

Najčitanije objave

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog izrazito visokih temperatura u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Vremenski interval i datumi za koje se izdaje upozorenje su 22. i 23. juni od 12.00 do 16.59 sati.

Maksimalna temperatura zraka očekuje se između 32 i 38 stepeni.

Narednih dana u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme, u nekim dijelovima sa kišom i pljuskovima, te s temperaturama do 38 stepeni Celzijusa, javlja Anadolija.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

“Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorolođkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prema kraju dana i tokom noći u Bosni se očekuje naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a najviša dnevna od 32 do 38 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a najviša dnevna od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 23 do 28 stepeni.

Najnovije objave