Nedjelja, 2 Aprila, 2023

Najbolji kućni lijek koji će vas spasiti od gripe

Najčitanije objave

U toku je sezona virusnih i bakterijskih infekcija koje sa sobom donose mnoge neprijatne simptome, kao što je crveno i bolno grlo, kašalj, začepljen nos i sinusi. U nastavku donosimo neke od domaćih metoda za umirivanje upaljenog ždrijela i poboljšanje imuniteta.

Takve akutne bolesti možemo spriječiti ako na vrijeme pomognemo našem imunosnom sistemu da se suprostavi uzročnicima bolesti. A ako nas ipak “uhvate”, možemo ublažiti simptome i skratiti trajanje bolesti, pomoću uobičajenih namirnica kao što su limun, đumbir, med, luk, kurkuma i bijeli ili pitomi sljez.

Đumbir povećava ukupnu snagu organizma, imunitet i vitalnost, reguliše šećer i smanjuje masnoće u krvi. Kombiniran s namirnicama poput meda, limuna i luka, snažno revitalizira i jača organizam.

3 savjeta kako konzumirati đumbir

Savjet broj jedan: đumbirov korijen koristite u svakodnevnom kuhanju.
Savjet broj dva: tokom zimskih mjeseci svaki dan popijte čaj od đumbira. Naribajte kolut svježeg đumbira, prstima iscijedite u šolju njegov sok te dodajte vruću vodu.
Savjet broj tri: đumbiru dodajte limun i med i dobit ćete eliksir za poboljšanje imuniteta i moćni koktel u borbi protiv prehlade, viroze i gripe.

Najnovije objave