Utorak, 26 Septembra, 2023

Na Malom sajmu filantropije predstavljene 22 organizacije i fondacije

Najčitanije objave

Mali sajam filantropije, koji je održan u Sarajevu, okupio je 22 organizacije i fondacije iz Bosne i Hercegovine, koje daruju svoje vrijeme, znanje, finansijska i materijalna sredstva za dobrobit zajednice. Ovo je prvi sajam ovog tipa održan u Bosni i Hercegovini.

Sajam je bio prilika da se predstave projekti i rezultati rada, međusobno povezivanje, umrežavanje filantropskih projekata koje provode nevladine organizacije i podržavaju lokalni biznisi i individualni filantropi.

U okviru sajma bili su dostupni i rezultati Sveobuhvatne studije o filantropiji u Bosni i Hercegovini sa preporukama za dalji razvoj filantropskog ekosistema.

Cilj projekta Američke agencije za međunarodni (USAID) „Snaga lokalnog“, koji provodi Udruženje Mreža za izgradnju mira, je jačanje lokalnih zajednica te ima za cilj revitalizaciju lokalnih zajednica i razvoj multisektorske saradnje između svih društvenih aktera.

Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH, USAID Snaga lokalnog nastoji razviti kapacitete koji će omogućiti održivi rast, povećati građanski angažman i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa.

“Snaga lokalnog”‘ je petogodišnji program USAID-a, saopćeno je iz Udruženja Mreža za izgradnju mira.

Najnovije objave