Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

MUP KS – U sinoćnjoj akciji uhapšene dvije osobe, za trećom se traga

Najčitanije objave

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su u sinoćnjoj akciji uhapsili dvije osobe, inicijala A.A. i F.G, a za osobom inicijala A.M. se traga. Oni se dovode u vezu sa organiziranim kriminalom – neovlašteni promet opojnih droga.

Glasnogovornik MUP KS Mirza Hadžiabdić je za Fenu pojasnio da je u akciji, koja je izvedena pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapšena osoba inicijala A. A. (1980) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen.

Također, uhapšen je i F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Povreda tajnosti postupka”.

Za osobom inicijala A. M. (1985), raspisana je operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

– Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela – kazao je Hadžiabdić.

Uhapšene osobe su smještena u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenja.

Najnovije objave