Srijeda, 24 Jula, 2024

Muk u Parlamentu RS: Vukanović zatražio odgovor od Stevandića o njegovim troškovima

Najčitanije objave

Parlament Republike Srpske postao je poprište napete rasprave kada je zastupnik Nebojša Vukanović zatražio od predsjednika Narodne skupštine, Nenada Stevandića, odgovor na pitanje o njegovim troškovima. Ovaj zahtjev izazvao je muk u sali i potaknuo brojne reakcije prisutnih zastupnika.

Pitanje transparentnosti

Vukanović je u svom govoru istaknuo važnost transparentnosti i odgovornosti javnih dužnosnika, posebno kada je riječ o trošenju javnih sredstava. Njegovo pitanje odnosilo se na konkretne troškove Stevandića, za koje je tražio detaljno objašnjenje.

Zahtjev za objašnjenje: Vukanović je zatražio da Stevandić objasni svoje troškove, uključujući putne troškove, reprezentacije i druge izdatke koji su pokriveni javnim novcem. Naglasio je da građani imaju pravo znati kako se troši njihov novac i pozvao na potpunu transparentnost.
Reakcije u sali: Nakon što je postavio pitanje, u sali je zavladao muk. Zastupnici su s napetošću čekali Stevandićev odgovor, dok je predsjedavajući izgledao zatečeno ovim izravnim zahtjevom.

Stevandićev odgovor

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, odgovorio je na Vukanovićevo pitanje, ali njegov odgovor nije zadovoljio sve prisutne. Stevandić je izjavio da su svi troškovi transparentni i dostupni na uvid, ali nije pružio konkretne detalje o izdatcima koje je Vukanović spomenuo.

Stevandić je istaknuo da su svi troškovi predsjednika Narodne skupštine u skladu sa zakonima i pravilnicima, te da su redovno revidirani od strane nadležnih institucija.

Unatoč njegovim tvrdnjama, mnogi zastupnici su ostali nezadovoljni, smatrajući da je izostanak konkretnih informacija razlog za daljnju raspravu i istragu.

Najnovije objave