Četvrtak, 23 Marta, 2023

Masovna pucnjava u Kaliforniji: Ima žrtava, hitne službe na terenu

Najčitanije objave

Hiljade ljudi ranije su se okupile u gradu na lunarnom novogodišnjem festivalu u Monterey Parku, javlja BBC. Na snimkama na društvenim mrežama vidi se veliki broj policajaca. Hitne službe su na terenu.

Kako javlja Los Angeles Times piše da je Seung Won Choi, vlasnik restorana preko puta mjesta gdje se dogodila pucnjava na aveniji Garvey, rekao da su tri osobe uletjele u njegov restoran i rekle mu da zaključa vrata. Rekli su da je na tom području bio čovjek s puškomitraljezom. Napadač je, rekli su, kod sebe imao više komada streljiva, tako da je nakon što mu je ponestalo streljiva, ponovno napunio, rekao je Choi, prenosi Večernji list.

John (27), koji je odbio dati svoje prezime, živi blizu mjesta pucnjave. Kući je stigao oko 22 sata i čuo oko 4 ili 5 pucnja, rekao je. Zatim je čuo kako po ulici “razbijaju” policijske automobile. Sišao je u prizemlje oko 23.20 sati. vidjeti je li do pucnjave došlo na novogodišnjem festivalu.

“Prvo sam se zabrinuo jer znam da imaju proslavu lunarne Nove godine”, rekao je. Otišao je na mjesto pucnjave i vidio kako jednu osobu stavljaju na nosila. Druga osoba je imala zavoj na ruci.

Najnovije objave