Subota, 10 Decembra, 2022

Majke Srebrenice žestoko po Milanoviću

Najčitanije objave

Majke Srebrenice reagirale su na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je rekao kako je laž da je negator genocida u Srebrenici i kako se nada da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva, piše Jutranji list.

– Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašist koji glumi da je demokrat – poručile su Majke Srebrenice.

Podsjetimo, predsjednik RH jučer je prilično žestoko reagirao na pitanje o toj udruzi.

– Te srebreničke majke. Kažem ‘te’ jer nadam se da one ne stoje iza toga, 2015. su na poziv tadašnje predsjednice Grabar-Kitarović došle u Knin. Da nije bilo oslobođenja Knina, koji su oslobodili vjerojatno gremlini, možda bi bilo i drugog genocida u Bihaću, izjavila je tada Munira Subašić. Dan pobjede je čestitala riječima ‘živjela Hrvatska, živjela BiH i sav dobar narod‘. Šta je ovo? Imaju li ti ljudi dvije vijuge u glavi? Dakle, pisati neka nesuvisla samoporažavajuća pisma je gubitak svakog integriteta, rekao je Milanović novinarima u srijedu na zagrebačkom sajmu knjiga Interliber.

– To su sada već žene koje su u visokim godinama. Ako su tada bile majke, a njihovi sinovi vojnici, to su stare žene i uvijek su se držale dostojanstveno i nadam se da nisu pale u klješta beskrupuloznih utilitarističkih muljatora iz Sarajeva. Ako jesu bit će mi jako žao. Ali što je problem? Ja nikad nisam negirao razmjere ubistava i maskara u Srebrenici, to mi ne pada napamet. To je kao da netko negira holokaust kao takav. Ali pravne kvalifikacije, to je nešto drugo. Nismo u nekom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne smije o stvarima otvoreno govoriti. Ja ništa ne negiram – rekao je Milanović.

Najnovije objave