Subota, 10 Decembra, 2022

Luke Perry je prije tri godine pokopan u biorazgradivom odijelu od gljiva: Problem je u tome što baš ne funkcionira…

Najčitanije objave

Glumac Luke Perry, kojeg naši gledatelji najviše pamte po ulozi Dylana McKaya u seriji “Beverly Hills, 90210”, bio je veliki filantrop i brinuo se za okoliš.

Njegova kći, Sophie Perry, otkrila je da je njen otac, koji je umro u 52. godini nakon teškog moždanog udara u ožujku 2019. godine, pokopan u biorazgradivom odijelu od gljiva koje su trebale pomoći razgraditi njegove ostatke u hranjive tvari za okoliš, piše Orion Magazine.

“Bilo da je riječ o kremiranju ili klasičnom ukopu, svi toksini koji su se nakupili u našem tijelu se vraćaju u prirodu i narušavaju naš okoliš”, kazala je umjetnica i istraživačica Jae Rhim Lee koja je i osmislila tzv. Infinity Suit (odijelo od gljiva).

Ona je odijelo vrijedno 1500 dolara (oko 11.140 kuna) nosila na modnoj reviji 2008. godine u Muzeju znanosti u Bostonu. Jae je kazala da je prihvatila narudžbu zvijezde “Beverly Hillsa” prije mnogo godina, jer mu se svidjela njena ideja o vraćanju ukopa ljudi izvornim korijenima.

“Razgovarali smo nekoliko godina prije njegove smrti, jer je bio zainteresiran za moju tvrtku i želio je saznati više o njoj”, rekla je. “Nisam znala da je Infinity Suit stavio na popis želja za svoj pogreb.

“Želje nadmašuju tehnologiju koju imamo. Ovo što se danas reklamira kao ‘zeleni sprovod’, zapravo je na razini ideje”, zaključili su u Orion Magazineu.

Najnovije objave