Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Kosovo pobijedilo Izrael

Najčitanije objave

Na Fadil Vokkri stadionu u Prištini večeras je van FIFA-inog termina odigrana utakmica 8. kola kvalifikacija za EURO. Domaće Kosovo s 1:0 bilo je bolje od Izraela.

Prije samog meča vidjeli smo dosta tenzija. Jasno je da Izrael nije najpoželjniji protivnih baš svugdje u svijetu zbog rata s Palestinom, a dosta trzavica bilo je i prije ove utakmice. Izrael je u Prištinu stigao s ambicijom da pobijedi i ostane u igri za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, no i Kosovo je imalo svoju računicu i ovu azijsku selekciju ostavilo na teoretskim šansama za direktan plasman na EURO.

Utakmicu je odlučio jedan pogodak. Strijelac pogotka za vodećih i konačnih 1:0 bio je Rashica u 41. minuti.

Gosti su utakmicu završtili s igračem manje s obzirom na to da je u četvrtoj minuti nadoknade Revivo dobio drugi žuti karton.

Nakon ove utakmice u grupi I Rumunija je prva sa 16 bodova, meč bod manje ima Švicarska, a pet Izrael. Slijedi Kosovo s 10, Bjelorusija sa šest i Andora s dva boda. Treba dodati da Izrael i Švicarska imaju po utakmicu manje.

Upravo će Izrael biti domaćin Švicarskoj u zaostaloj utakmici 7. kola na Pancho Areni u Mađarskoj za tri dana, a za šest će na istom stadionu ugostiti Rumuniju. Kvalifikacije završavaju 21. novembra u Andori.

Kosovu je još ostalo gostovanje Švicarskoj 18. novembra i domaći duel protiv Bjelorusije tri dana kasnije.

Najnovije objave