Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

HIBERNACIJSKA DIJETA JE HIT: Kilogrami se tope, a sve zbog jedne namirnice

Najčitanije objave

Često se pojavi neki novi trend u svijetu fitnessa i mršavljenja, a trenutno jedna od najpopularnijih dijeta uz koju se kilogrami jednostavno tope preko noći je hibernacijska dijeta. Radi se o novom prehrambenom režimu koji je postao veliki trend, a razlog leži u jednostavnosti njezina provođenja.
Hibernacijska dijeta kreće sa spavanjem, odnosno proces mršavljenja pokreće se preko noći, a ujedno će vam pomoći da bolje spavate. Jedino što trebate napraviti kako biste krenuli na hibernacijsku dijetu je prije spavanja pojesti jednu do dvije kaškice meda – i već ste krenuli u proces skidanja viška kilograma.
Ovaj tip prehrane koristi biologiju našeg tijela tako da je potaknemo da aktivira prirodne procese mišavljenja u tijelu.
Hibernacijska dijeta djeluje tako da aktivira prirodni mehanizam organizma koji kontrolira tjelesnu težinu. Ne morate se boriti protiv svoga tijela na svakom koraku kako biste postigli zdravu težinu.
Ključ cijele ove dijete je taj da se tijekom noći uz pomoć meda potaknu obnavljajući mehanizmi tijela koji ubrzavaju rad metabolizma. Ubrzanje metabolizma dovest će i do bržeg sagorijevanja masti kao i smanjiti negativne učinke stresa na tijelo, pa će ono samo od sebe početi s regeneracijom i lakše ćete smršavjeti. Uz sve to, med ima svojstva koja opuštaju pa ga je idealno jesti prije spavanja, jer će zagarantirati mirniji san.
Med je odavno cijenjen zbog svojih terapeutskih svojstava. Fruktoza i glukoza u medu tijelu daju gorivo koje mu je potrebno tijekom noći, a koje kontrolira ravnotežu nivoa šećera u krvi, te potiče sagorijevanje masnoća. Ipak, važno je da se osim uključivanja meda u prehranu počne sa fizičkom aktivnošću i uravnoteženom prehranom.
Kako znati je li hibernacijska dijeta za vas?
Ukoliko se: budite noću, znojite se, muči vas kiselina tijekom noći, budite se usred noći jer vam se ide u toalet,budite se iscrpljeni, imate grčeve tijekom noći, osjećate slabost rano ujutro, sve to može značiti da vaša jetra ne radi kako bi trebala. Umjesto da sagorijeva masnoće i obnavlja mišiće, vaše tijelo zbog neuravnoteženog rada jetre proizvodi veliki val hormona stresa dok spavate – zbog čega se prekomjereno debljate.

Najnovije objave