Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Hari Mata Hari: 10 godina varao ženu i to nije krio

Najčitanije objave

Ljubavni život Hajrudina Harija Varešanovića, vođe popularnog sastava “Hari Mata Hari”, bio je prilično intrigantan u prošlosti, piše beogradski Blic.

Naime, pjevaču se desila velika ljubav u mladosti sa Aidom, još kada je Hari imao svega 19 godina, te su njih dvoje stupili u brak krajem 1983. godine. Ceremonija zavjetovanja na vječnu ljubav i vjernost prošla je intimno, bez velike pompe, u krugu prijatelja, a dvije godine kasnije (1985. godine) rodila se i kćerka Nađa.

Varešanović je u jednom intervjuu priznao da je tada bio isuviše mlad i nespreman za ulogu oca, a skoro deceniju kasnije (1994. godine) je u braku sa Aidom dobio i sina Damira.

Međutim, tek kasnije je isplivalo na vidjelo da je pjevač dvije godine ranije (1992. godine) dobio i vanbračnog sina Maka, za kog je i sam Hari saznao znatno kasnije u životu, što je bio samo jedan u nizu razloga zbog kog se raspao njegov prvi brak sa Aidom.

Osim toga, Varešanović je otvoreno govorio o tome da je svoju drugu suprugu Jasminku upoznao još 1994. godine, te da je tek tada shvatio šta je to prava ljubav.

U intervjuu koji je dao za “Puls”, sada već davne 2006. godine, pjevač je otvoreno govorio o prirodi svog prvog braka sa Aidom.

– U muziku sam ušao zbog muzike, a ne zbog stvari koje prate muziku. Nikada nisam imao problema sa drogom, alkoholom i kockom. Jedino se nisam spasio žena, a to je jedan od nusprodukata koji ide uz muziku, i to mi je najdraži porok. Sa suprugom sam imao malih trzavica, ali rijetko. Uvijek joj kažem: “Ko ti je kriv. Sama si birala. Ti si izabrala mene, a ne ja tebe”. Ja sam već sa 20 godina bio definisan kao muzičar i moj životni put se znao. Mada, sve se u životu može prebroditi i prevazići. Sa suprugom sam ostao u braku, kompromisnom braku. Zbog djece – istakao je tada Hari, priznajući da već deceniju unazad živi na relaciji Sarajevo-Minhen zbog Jasminke sa kojom je kasnije stupio u brak (2010. godine), nakon što se razveo od Aide.

Najnovije objave