Četvrtak, 23 Marta, 2023

GORAŽDE: U sačekuši upucan bivši fudbaler. Trenutno je u komi.

Najčitanije objave

U Goraždu je sinoć napadnut Almir Raščić, bivši fudbaler, koji je upucan u glavu. Kako je objavio portal “Avaza”, sve se dogodilo oko 22 sata, a Raščić je hitno prevezen u Klinički centar univerziteta u Sarajevu, gdje je i operisan. Trenutno je u komi.

Njegov otac Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH i predsjednik Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK), je u šoku, kao i cijela porodica.

– Nije dobra situacija. U komi je, na Koševu je gore – javio se Muhidin Raščić za portal “Avaza”.

Kako nam je ispričao, Almir je krenuo po suprugu koja je bila kod punice, a onda su ga na putu do auta napali.

– Ne znam, neka sačekuša. Pošao je po ženu i mlađeg sina, starijeg je ostavio u stanu, sreća. Sve se desilo između zgrada. Išao je prema autu, neko je naišao… ko je šta je, ne znam – rekao je Muhidin Raščić za portal “Avaza”.

– Nažalost, vijesti koje smo dobili iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nisu nimalo dobre. Brat ima veliko oštećenje mozga i doktori čine sve da mu spase život. Upravo sam došao kod oca da mu saopštim tužnu vijest. Nadamo se da će Almir dobiti i ovu životnu bitku. Nije mi jasno zašto se sve ovo desilo. Ko je imao razlog da ovo uradi. Želim istaći da Almir nije pretučen već upucan u glavu – rekao je za Faktor Admir Raščić, Almirov stariji brat.

Raščić je tokom karijere bio član Goražda, Željezničara, Veleža, Olimpika, Orašja i Zadra.

Najnovije objave