Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Glumici Mirjani Karanović prijeti osam mjeseci zatvora

Najčitanije objave

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnijelo optužni prijedlog protiv glumice Mirjane Karanović Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Optužba je zbog fizičkog napada na komšinicu S.S., koji se navodno dogodio 27. oktobra prošle godine. Prema optužnici, Karanović je navodno teško povrijedila S.S. u dvorištu stambene zgrade. Nakon kraće rasprave, Karanović je uhvatila S.S. za grudni koš desnom rukom, protresla je i gurnula, što je rezultiralo padom žrtve na beton i slomljenom butnom kosti.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se Karanovićevoj izrekne kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, uz mogućnost uslovne osude, što znači da kazna ne bi bila izvršena ako okrivljena ne počini novo krivično djelo u roku od dvije godine.

Oglasila se i sama Karanović povodom optužbi, tvrdeći da nije obaviještena o tome. Ona je izjavila da je poslije incidenta nastavila posjećivati S.S. kod kuće nakon što je izašla iz bolnice, ali da je ta žena uvijek bila neprijatna prema njoj i vikala na nju.

Karanović je također spomenula da je njena majka preminula dva mjeseca nakon tog incidenta i da je S.S. pokušavala nagovoriti da majku smjesti u dom, iako to nije željela. Glumica je negirala optužbe i tvrdila da je S.S. govorila laži, dodajući da je njen sin bio prisutan u trenutku pada, ali da nije vidio što se točno dogodilo jer je već bio izvan zgrade.

Glumica je rekla da je pomogla S.S. da ustane nakon pada i da je uvijek bila tu za nju nakon izlaska iz bolnice, ali da je S.S. nastavila vrijeđati i omalovažavati nju i njenu majku.

Najnovije objave