Srijeda, 24 Jula, 2024

EURO 2024: Raspored utakmica

Najčitanije objave

Evropsko fudbalsko prvenstvo u Njemačkoj ulazi u svoju završnu fazu, gdje su ostale četiri najbolje selekcije. Nakon kratke pauze, polufinalni mečevi donijet će uzbuđenja i borbu za plasman u veliko finale.

Prvi polufinalni duel: Španija protiv Francuske

Prvi polufinalni meč će se odigrati 9. jula u Minhenu, s početkom u 21 sat. U ovom susretu snage će odmjeriti reprezentacije Španije i Francuske. Obe ekipe su pokazale vrhunske performanse tokom cijelog turnira i očekuje se napeta utakmica. Španija, poznata po svojoj tehničkoj superiornosti i timskoj igri, suočit će se sa snažnom i disciplinovanom francuskom ekipom koja je takođe demonstrirala izuzetnu formu.

Drugi polufinalni duel: Engleska protiv Nizozemske

Dan poslije, 10. jula, u Dortmundu će se sastati Engleska i Nizozemska, takođe u 21 sat. Engleska, sa svojim moćnim napadom i čvrstom odbranom, nastojat će da nadvlada talentovanu i taktički zrelu nizozemsku reprezentaciju. Obe ekipe su pokazale izvanredne vještine i timski duh, što obećava još jedan uzbudljiv meč.

Veliko finale u Berlinu

Pobjednici polufinalnih duela će se u subotu, 14. jula, nadmetati u velikom finalu koje će se održati u Berlinu. Utakmica počinje u 21 sat i pobjednik će ponijeti titulu prvaka Evrope. Berlin će biti poprište spektakularnog fudbalskog okršaja između dvije najbolje ekipe ovog prestižnog turnira.

Raspored polufinala i finala EURO-a

**Polufinale EURO-a:**
– Utorak, 9. jul (21 sat, Minhen): Španija – Francuska
– Srijeda, 10. jul (21 sat, Dortmund): Engleska – Nizozemska

**Finale EURO-a:**
– Nedjelja, 14. jul (21 sat, Berlin)

Navijači širom Evrope s nestrpljenjem iščekuju polufinalne mečeve i veliko finale, gdje će se najbolji evropski timovi boriti za prestižnu titulu prvaka.

Najnovije objave