Srijeda, 24 Jula, 2024

EURO 2024: Hrvati protiv Albanaca za drugi krug

Najčitanije objave

Utakmicom Hrvatska – Albanija, koja je na rasporedu od 15 sati u Hamburgu, počinje drugo kolo Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Utakmica istine

Vatrenim će ovo biti utakmica istine jer eventualni poraz mogao bi značiti i kraj nadanja da mogu izboriti drugi krug (u prvom meču deklasirani od Španije – 0:3). U slučaju da izgube od Albanaca, a da Italija i Španija remiziraju u drugom meču ove grupe, već nakon dva kola bilo bi izvjesno da Hrvatska ide kući.

Također, ako izgube od Albanije, bez obzira na ishod drugog meča grupe, izabranici Zlatka Dalića imali bi težak zadatak da se domognu drugog kruga jer u posljednjem kolu grupne faze igraju protiv Italijana, aktuelnih evropskih prvaka.

Njemačka sa Mađarima

U druga dva meča gledat ćemo duele grupe A. Od 18 sati Njemačka će odmjeriti snage sa Mađarskom, a Švicarska sa Škotskom. Ukoliko Nijemci i Švicarci ostvare pobjede, već nakon drugog kola osigurali bi plasman u nokaut fazu jer su pobijedili i u prvim suretima.

Škoti su protiv Elfa na otvaranju turnira doživjeli debakl, ali su najavili bolje izdanje protiv Švicaraca.

Druga Škotska

– U srijedu ćete vidjeti drugačiju Škotsku. Tim koji ima nešto za dokazivanje, vjerovatno više sebi nego bilo kome drugom. Vidjeli smo koliko škotskih navijača je bilo u Minhenu, to je razočaravajuće, osjećati se kao da smo ih iznevjerili. Ne možemo zaboraviti da je prilika još uvijek prisutna – kazao je vezista John McGinn.

Raspored

Hrvatska – Albanija (15 sati)
Njemačka – Mađarska (18 sati)
Škotska – Švicarska (21 sat)

Najnovije objave