Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Edin Džeko stigao u Istanbul, Fenerbahče ga odveo na ljekarski pregled

Najčitanije objave

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko (37), jutros je stigao u Istanbul gdje će danas finalizirati svoj transfer u Fenerbahče.

Predstavnici turskog kluba dočekali su ga na aerodromu u Istanbulu i odmah su ga odveli na ljekarski pregled, nakon čega će uslijediti zvanično potpisivanje ugovora. Fenerbahče je ranije danas potvrdio na svojoj službenoj stranici da će Džeko napustiti Inter i nastaviti karijeru u njihovom timu.

“Fenerbahče će dovesti svjetsku zvijezdu Edina Džeku u Istanbul, gdje će proći medicinske preglede i potpisati ugovor. Nakon toga, bit će zvanično predstavljen”, objavio je Fenerbahče, otklonivši sve nedoumice.

Džeko će potpisati dvogodišnji ugovor, a turski mediji su prethodno izvještavali da će zarađivati 5 miliona eura godišnje. Također se spominjalo da će dobiti i bonus od 2 miliona eura samo zbog odluke da se pridruži turskom klubu. Iako je Džeko ranije bio povezivan s bogatijom ponudom iz Saudijske Arabije, kao i nedostatkom ponude za nastavak saradnje sa svojim prethodnim klubom Interom, na kraju je odlučio prihvatiti ponudu Fenerbahčea.

Iskusni napadač će predstavljati veliko pojačanje za Fenerbahče, koji će u narednoj sezoni pokušati osvojiti dugo očekivanu titulu u Turskoj, koju je prošle sezone osvojio njihov ljuti rival Galatasaray.

Najnovije objave