Petak, 2 Juna, 2023

Dodik: Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu

Najčitanije objave

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Milo Đukanović izgubio, ali se plaši da je pobijedila njegova politika usmjerena protiv Srba, pišu Nezavisne novine.

“Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović o Srebrenici sudi onako kako je sudio i njegov prethodnik. Pozivanje na presude Međunarodnog suda, a ne pominjenje velikog stradanja Srba u i oko Srberenice i otpor Srba da priznaju zločin koji nisu počinili, govori da je Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu ne oklijevajući da uvrijedi Srbe i Republiku Srpsku. Šteta, mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena”, istakao je Dodik za Srnu.

Reagujući na izjavu Milatovića da je, kako kaže, “u Srebrenici počinjen genocid”, Dodik je naveo da Jakov Milatović nikada ne bi postao predsjednik Crne Gore bez glasova Srba i ta činjenica ga je obavezivala na minimum obzira prema tom biračkom tijelu.

“I dalje mislim da je Milatović manje loš izbor od Đukanovića, ali je takođe i manje težak protivnik za smjenu od Đukanovića. Sljedeći put kada budu glasali u Crnoj Gori Srbi bi morali znati za koga i koje politike glasaju. Jasno je da su ovoga puta glasali protiv Đukanovića, a ne za Milatovića”, konstatovao je Dodik.

Najnovije objave