Petak, 2 Juna, 2023

Dječak u Brčkom nehotice usmrtio vršnjaka hicem iz zračne puške

Najčitanije objave

U Brčkom se dogodila tragedija: Dječak nehotice usmrtio vršnjaka hicem iz zračne puške

Lokalni mediji izvještavaju da je petnaestogodišnji dječak smrtno stradao nakon što ga je vršnjak pogodio hicem iz zračne puške u Brčkom, u neopreznom postupku.

Portparol policije Brčko distrikta BiH, Dževida Hukičević, potvrdila je federalnim medijima da je sinoć u 19:51 policija primila poziv iz službe Hitne medicinske pomoći o događaju u naselju Ilićka, u kojem su sudjelovali maloljetnici s tragičnim posljedicama.

Doktorica Jasna Bradonjić iz hitne medicinske službe Brčko distrikta BiH potvrdila je da je dječak bio pogođen hicem iz zračne puške koji je nesmotreno ispaljen.

“Hitna ekipa je izašla na teren, a nesretni dječak je prevezen u bolnicu u Brčkom, gdje je dežurni hirurg utvrdio da je maloljetni dječak preminuo”, rekla je Bradonjić, prenosi Fena.

Lokalni mediji navode da se radi o petnaestogodišnjaku koji je bio žrtva neopreznog rukovanja zračnom puškom i nažalost je preminuo.

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH izvijestilo je da je naređena obdukcija tijela petnaestogodišnjaka kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Policija je priopćila da je dežurni tužitelj upoznat s prijavom i njenim sadržajem te da se pod njegovim nadzorom poduzimaju potrebne mjere i radnje.

Najnovije objave