Četvrtak, 21 Septembra, 2023

Cvijanović: Konaković priča gluposti, ako nastave ispričat ću i ostalo sa tog sastanka

Najčitanije objave

Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH i potpredsjednica SNSD-a, izjavila je sinoć kako je “čista bruka” ovo što priča Elmedin Konaković nakon sastanka političkih partnera u Konjicu.

Ona je reagirala na izjavu predjednika Naroda i pravde i ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića koju je dao za Face TV, a u kojoj je naveo kako je “sekunda falila da se potuku delegacije koje su došle da razgovaraju o evropskoj perspektivi zbog toga što je jedna od njih došla da provocira”.

Cvijanovićeva je, u svojoj verziji incidenta u Konjicu, kako prenosi RTRS, kazala da zna da Konaković mora da se pravda pred svojom publikom, “ali da ovo stvarno prevazilazi sve granice”.

– Slušam 24 sata njihove interpretacije sastanka koje su histerične i besmislene. Ko je došao da napravi problem – Milorad Dodik, Radovan Višković i Željka Cvijanović? Šta to, pitam Konakovića, kakav problem i ko je to došao – upitala je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je političkim partnerima na nivou BiH na sastanku u Konjicu rekla da imaju slabe tačke u provođenju dogovora koji su sa SNSD-om napravili prije par mjeseci i Konaković se složio i rekao da rade na tome.

– Rekla sam da treba implementirati svih 14 prioriteta, a on je rekao da nije siguran šta oni podrazumijevaju. E, pa ne možeš reći da si ministar inostranih poslova, da mlatiš po Briselu, a ne znaš šta Brisel traži. Usput, rekao je da to zvuči kao ucjena. Rekla sam ako je tako, onda povlačimo prijedlog da ispunjavamo prioritete. Ne treba nam 14 prioriteta, složili smo se. Znači, nama, jer ima trinaest i po problematičnih, a njima pola jednog. Da ne kažem ko je rekao da od Evrope nema ništa – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da su na sastanak doveli ratnog šefa AID-a koji je tamo mlatio praznu slamu i dobio odgovor kakav zaslužuje.

– I sad Konaković priča kako je neko došao na taj sastanak, a to valjda neko od nas troje, da pravi probleme. Ako nastave da pričaju gluposti, onda ću javno ispričati i ostalo sa tog sastanka – naglasila je Cvijanovićeva.

Najnovije objave