Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Britanska ambasada: Jasan i besraman pokušaj RS-a ispitivanja okvira i stabilnosti ove zemlje

Najčitanije objave

Nakon što je Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt danas saopćio da suspenduje zakone koje je NSRS nedavno donijela, a koje se odnose na odredbe koje donese visoki predstavnik i Ustavni sud BiH, reagovala je Ambasada Velike Britanije u BiH.

Iz ambasade su podržali odluke kojom se podržavaju radnje visokog predstavnika kao odgovor na nezakonite i protuustavne radnje koje su poduzele vlasti Republike Srpske.

“Ujedninjeno Kraljevstvo pozdravlja i u potpunosti podržava današnje odluke visokog predstavnika u BiH s ciljem sprječavanja stupanja na snagu ovog zakona i unaprijeđenja Krivičnog zakona BiH kako bi se relevantnim pravosudnim i institucijama za sprovedbu zakona dali načini za djelovanje na pokušaje podrivanja ustavnog poretka”, poručili su.

Istakli su da je djelovanje koje su poduzele vlasti u Republici Srpskoj jasan i besraman pokušaj ispitivanja okvira i stabilnosti ove zemlje.
“Svi političari i zvaničnici ne trebaju imati zablude, ovakvo ponašanje je nezakonito, protivustavno i neprihvatljivo”, zaključili su.

Najnovije objave