Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Biden poslao upozorenje Putinu: ‘Nemoj! To bi promijenilo rat kao ništa dosad’ (VIDEO)

Najčitanije objave

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne korist taktičko nuklearno ili kemijsko oružje kako bi vratio izgubljena područja u Ukrajini.

Ukrajinska vojska izbacila je ruske snage s nekih dijelova sjeveroistočne Ukrajine pa se Putin našao pod pritiskom domaćih nacionalista koji traže da vrati inicijativu u ratu.

Putin je upozorio da bi Moskva mogla snažnije uzvratiti nađu li se njezine snage pod dodatnim pritiskom i time zabrinuo zapad da bi mogao posegnuti da nekonvencionalnim sredstvima poput nuklearnog ili kemijskog oružja.

Na pitanje CBS-a što bi rekao Putinu ako razmatra korištenje takvog oružja, Biden je odgovorio: “Nemoj. Nemoj. Nemoj. To bi promijenilo rat kao ništa dosad, kao ništa od Drugog svjetskog rata”.

CBS će cjeloviti intervju s Bidenom prikazati kasnije u nedjelju.

Američki odgovor bi bio “posljedičan” kazao je Biden, ali nije htio o detaljima. “Naš odgovor bi ovisio o opsegu onoga što oni učine”.

Za suzbijanje ukrajinskog napredovanja Putin bi mogao mobilizirati pričuvne snage, kojih je oko dva milijuna, ili Europi zatvoriti plin i tako je prisiliti da prisili Ukrajinu na povlačenje.

Najnovije objave