Srijeda, 24 Jula, 2024

Baby Lasagna snimio novu pjesmu: Novo lice i povratak na scenu u velikom stilu (VIDEO)

Najčitanije objave

Mjesec i po dana nakon što je osvojio drugo mjesto na ovogodišnjoj Euroviziji, istarski muzičar Baby Lasagna ponovo je iznenadio svoje obožavatelje novom pjesmom. Njegov najnoviji singl, “And I,” predstavlja ljetni hit u retro stilu, donoseći svježinu i inovaciju u njegovu muzičku karijeru.

Ljetni hit i retro imidž

U svojoj novoj pjesmi “And I,” Baby Lasagna je usporio ritam i predstavio retro imidž, što je potpuno novi pravac u odnosu na njegove prethodne radove. Sa više od 50 miliona streamova pjesme “Rim Tim Tagi Dim,” koja je dobila najviše glasova publike na Euroviziji, Lasagna je pokazao da zna kako privući pažnju publike. Trenutno broji čak 4 miliona slušatelja mjesečno na streaming platformama, a interes za njegovu muziku neprestano raste.

“Pjesmu ‘And I’ zamišljam kao veliki trenutak u vlastitoj karijeri baš zbog toga što je to prva pjesma koju ovaj put publika iščekuje,” izjavio je Baby Lasagna pred izlazak singla. “Od samog početka sam najavljivao album kao kaotični miks žanrova, te pjesma ‘And I’ jasno prkosi dosadašnjim izdanjima. Uzbuđen sam čuti što će publika reći na ‘novo lice lazanje’. Neću se truditi opisivati pjesmu, njezin glazbeni smjer ni značenje njezinog teksta – to prepuštam slušateljima.”

Najava evropske turneje i koncert u Sarajevu

U jeku najave velike evropske turneje “Meow Back,” zakazane za proljeće 2025. godine, koja će obuhvatiti 26 nastupa u 20 zemalja, Baby Lasagna dodatno podiže očekivanja. Njegova zaručnica, Elizabeta Ružić, režirala je spot za novu pjesmu, nadahnut retro estetikom pedesetih, čime je dodatno doprinijela vizualnom identitetu njegovih novih radova.

Nakon što su u rekordnom vremenu rasprodani koncerti širom regije, Baby Lasagna je nedavno najavio svoj prvi koncert u Bosni i Hercegovini. Ovaj dugoočekivani događaj će se održati u sarajevskom Domu mladih 4. oktobra 2024. godine, pružajući priliku bosanskohercegovačkoj publici da uživo doživi “novo lice lazanje.”

Baby Lasagna nastavlja da pomjera granice svoje muzičke karijere, uvodeći nove žanrove i estetske pravce. Njegova sposobnost da iznenadi i inovira čini ga jednim od najuzbudljivijih muzičara današnjice. S nestrpljenjem iščekujemo reakcije publike na njegovu novu pjesmu i nadolazeće koncerte.

 

Najnovije objave