Petak, 2 Juna, 2023

Atlantic Grupa kupila Strauss Grupu. Doncafe i C kafa pridružuju se Grand kafi i Barcaffeu

Najčitanije objave

Atlantic Grupa danas je podnijela obvezujuću ponudu za akviziciju kompanije Strauss Adriatic, koju je Strauss Grupa službeno prihvatila. Zaključenje transakcije podložno je prethodnom odobrenju Komisije za zaštitu konkurencije u Republici Srbiji. Obvezujuća ponuda temelji se na ukupnoj vrijednosti transakcije (tzv. “enterprise value”) od 40,5 miliona eura, bez dugova i gotovine, uz pretpostavku normalizirane razine neto radnog kapitala na dan zaključenja transakcije.

Strauss je poznat po snažnim brendovima kafe na srbijanskom tržištu – Doncafe i C kafa, koji će se akvizicijom pridružiti regionalnim liderima Grand kafi i Barcaffeu. Osim poznatih brendova, Emil Tedeschi i njegova tvrtka preuzet će moderni proizvodni pogon u industrijskoj zoni Šimanovci, blizu Beograda, te 220 zaposlenika.

“Atlantic Grupa je najveći distributer kafe u jugoistočnoj Europi i lider u razvoju te kategorije, a ova akvizicija dosljedno se uklapa u našu strategiju jačanja osnovnog poslovanja. Nakon odobrenja Komisije, s veseljem ću pozdraviti Doncafe, C kafu te kolegice i kolege koji se pridružuju našem sustavu. Izuzetno me raduje perspektiva zajedničkog rasta i razvoja”, izjavio je Mate Štetić, potpredsjednik Atlantic Grupe za strateška područja Kafe te Slatko i slano.

Najnovije objave