Srijeda, 29 Marta, 2023

Adnan Ćatić optužen za prevaru u humanitarnoj akciji

Najčitanije objave

Bosanskohercegovački bokser Adnan Ćatić, dugogodišnji prvak srednje i supersrednje kategorije, optužen je za prevaru u akciji humanitarnog karaktera. Teške optužbe na račun 44-godišnjeg bh. boksera koji je nastupao pod imenom Felix Sturm iznio je bivši evropski prvak u tajlandskom boksu Uwe Huck, koji tvrdi da ga je prevario.

Uwe Huck već godinama organizuje borbe i tako prikuplja novac kako bi pomogao mladim ljudima da se kroz obrazovanje i sport lakše integrišu u društvu.

Ovog puta u dogovoru sa Ćatićem organizovao je revijalnu borbu s Francoisom Botheom. Dogovor je navodno bio da će 100 hiljada eura ići za nastup, a nakon što se odbiju svi troškovi 50 hiljada eura ide u humanitarne svrhe, prenosi gol.hr

Međutim, došlo je do neslaganja u raspodjeli novca, što je navelo Hucka da se odluči tužiti najpoznatijeg bh. borca ako mu ne uplati novac.

“Ne vara mene, vara djecu. On želi biti uzor mladima, netko poput njega nije dostojan svjetske titule. Diskreditirao je cijeli boks”, rekao je Huck.

Podsjetimo, Ćatić se trenutno nalazi u zatvoru na odsluženju kazne zbog porezne prevare. Radi se o kazni u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, a u zatvoru bi trebao provesti godinu i osam mjeseci jer je osam mjeseci bio pritvoren tokom trajanja sudskog postupka.

Najnovije objave